Ceata

_DSC1230

Flavius Hosu

Tăcut, politicos, fire enigmatică, nu prea își face simțită prezența până nu ajunge în spatele tobelor: atunci e bine să fii atent! Unii se lasă păcăliți de aerul calculat, meticulos și perfecționist, însă tot el este responsabil pentru cel puțin 90% din farsele care se petrec în colectivul Phoenix… 

_DSC1318

 

 Costin Adam

Membru de ”ceată” muzicală și de ceată moto. E cu piesele haiducești și cu atitudinea pe măsură. În timpul liber circulă pe două roți și ajută la construirea unor proiecte ambițioase pentru un spital de copii. 

Cu privirea, cu gândul și cu vorba, este Phoenix!

 

_DSC1216

Andrei Cerbu

Ghitara? La fel de grea ca a lui Covaci. Pe-asta nici nu o pierde, nici nu o uită pe undeva, niciodată. 

I-au trebuit cam 2 minute să ajungă Phoenix: o înregistrare video după care Nicu a spus, hotărât, ”DA!”. Tot el este proprietarul celei mai folosite replici care se aude la repetiții: ”Nu, Nicu, stai că și aici am modificat ceva…”. 

 

_DSC1290

Volker Vaessen

Vine de departe. Dacă nu ar fi fost muzician în mod sigur ar fi avut o meserie care să presupună o minte ascuțită, multă logică și înclinații spre științe reale. În general cam tot ce prezice sau avertizează Volker se întâmplă.

 Enigmatic și fermecător, nu prea știi de unde sa il iei. Ca să fii sigur, te duci și îl iei de la aeroport.

_DSC1334

 

Dzidek Marcinkiewicz (zis și “Jango”)

Are ureche muzicală absolută, și totuși nu aude decât ceea ce îl face fericit. Când lucrurile sunt catastrofale te încălzește cu un “That’s Rock’n’roll!”. 

Este Phoenix de 35 de ani și cântă, în principiu, la orice. Serios. Dacă i se prezintă un obiect care scoate sunete, Dzidek cântă.

 _DSC1270

Marc Alexandru Țînț

Cel mai nou în ceata Phoenix, Marc a impresionat prin talent și dexteritate. Tot fiindcă e cel mai nou în ceata Phoenix, o încasează destul de des momentan – până se finalizează ”botezul”… Fraza caracteristică este ”Eu propun să…”, și de obicei propunerile lui se dovedesc corecte.

Probabil își va aminti toată viața că primul lui concert a fost alături de Phoenix, în frig.

_DSC1307

 

Moni Bordeianu

El e o idee. Teluric când trebuie, romantic și visător când simte. Se adaptează oricând și oricui și are o calitate care îl echilibrează în orice conjunctură: are clasă. Este o pană a păsării Phoenix din 1962 și omul care, poate, o cunoaște cel mai bine.

10698538_10204148497006132_3425794120822368952_n

Valeriu Sepi

Când întrebi unde e Sepi, în general ți se răspunde că e în avion. ”Încă?”… Vine din Singapore și, vorba lui de bănățean, ”mâncă o pită” până la noi. Urcă pe scena Phoenix cu caprele și realizează toate materialele grafice.

E partenerul ideal de conversație când ai nevoie de o atitudine pozitivă.

_DSC1360

 

Nicu Covaci

Despre el se vorbește mult, frumos, urât, furtunos, și degeaba. Omu’i o stâncă. Noi putem scrie orice, că oricum nu intră să citească – dar cu suflul în ceafă, e altă poveste…

 Nu am fi putut fără: Albin Budinsky, Elena și Alin Sibiescu, fără Laurențiu Stângă (sunet), Marian Plătică și Adi Dinculescu (tehnic), Atena Columb (PR), Petronela Albescu (contabilitate), Alex Daneș, Adina Birțoiu, Ruxandra Diaconu, Maria Cosmineanu, Răzvan Stănescu (staff), Matei Buță (foto) . Nu am fi putut nici fără familiile noastre, fără oamenii de lângă noi care ne iubesc și ne susțin, și mai ales, fără fanii care au devenit parte din lumea noastră cu fiecare concert la care au participat și cu fiecare gest sau gând bun pe care l-au trimis către noi ! Mulțumim tuturor celor care fac  povestea să continue !

Fie să renască !